Aurinkosähkö

Kysy konsultointia ›

Meillä on asiaa aurinkosähköstä

Aurinkosähkö on jokamiehen energiaa!

Aurinko on ihmeellinen. Se on säteillyt mittaamattomia aikoja lämpöä ja valoa, joita puut ja kasvit ovat aina käyttäneet yhteyttämisen energialähteenä. Sähkötekniikka on ihmeellinen sekin! Valosähköisellä ilmiöllä tuotamme ehtaa sähköä kuin tyhjästä. Tämä ilmiö on havaittu jo 1887, mutta vasta viime vuosina aurinkokennot ovat halventuneet niin, että voidaan puhua jokamiehen laitteista.

Aurinkosähkössä on liuta loistavia asioita

Se on hiljaista kuin yhteyttäminen, ei tuota jätteitä, järjestelmänä melko yksinkertainen ja paljon muuta, kuten tätä:

  • vähentää ostosähkön tarvetta
  • ekologinen ja päästötön eli paljon puhuttua hiilidioksidia ei synny
  • äänetön ja yksinkertainen – ei liikkuvia osia eikä sähkö kohise johdoissa kulkiessaan
  • aurinkokennot suojaavat kattoa suoralta auringon säteilyltä, mikä vähentää huoltotarvetta
  • auringonpaisteella yläpohjasta johtuu vähemmän lämpöä alaspäin ja ylimmän kerroksen jäähdytystarve vähenee.

Ja mikä tärkeintä, säästöä syntyy! Siitä seuraavassa lisää.

Ota yhteyttä ›

Aurinkosähkö ei syö euroja

Sähkölaskusi summa koostuu yllättävän monesta osasta. Vaikka kilpailuttaisit sähkösopimuksen, silti siinä on elementtejä, joihin et voi vaikuttaa.

Siirtomaksu on sähköverkon omistajan raha, jolla ylläpidetään paikallisen sähköverkon kuntoa. Siihen summaan on piilotettu myös sähkövero, huoltovarmuusmaksu ja valmistevero. Loppusummaan lisätään vielä arvonlisävero. Monilla on lisäksi perusmaksu.

Kun tätä summien sipulia kuorii, jää ytimeen enää sähkön energiahinta, jonka voi kilpailuttaa, mutta verojen ja maksujen ollessa kokonaissummasta jopa puolet, ei muutaman sentin säästö kilowatilta paljoa lämmitä.

Jos sinulla on aurinkosähköjärjestelmä, nämä maksut pienenevät! Kaikki se sähkö, jonka järjestelmästäsi saat, on sinun omaasi eikä se sisällä mitään maksuja. Lisäksi se on ilmaista, kun järjestelmän hinta on kuoletettu.

Ota selvää, kuinka paljon sinä voit säästää, kun käytät omaa aurinkosähköjärjestelmää. Ota meihin yhteyttä!

Ota yhteyttä ›

Näin sitä syntyy

Aurinkokenno eli laite, jolla auringon energia muunnetaan sähköksi, näyttää hyvin tummalta. Tämä johtuu siitä, että valo imeytyy kennon materiaaliin. Valokvantit virittävät kennomateriaalin atomien elektronej, ja muodostuva elektronivirta aiheuttaa tasasähkövirran.

Muodostuvan tasasähkövirran voltti- ja ampeerimäärä muuttuu koko ajan riippuen auringon ja pilvien liikkeistä. Epätasainen sähkö on käyttökelvotonta, joten tarvitaan invertteri, joka muotoilee ja annostelee sähkön tasalaatuiseksi tuotteeksi verkkoon.

Sähköverkkoon liitetty aurinkosähköjärjestelmä tuottaa aurinkosähköä vain silloin, kun sähköverkko on kunnossa. Sähkökatkon sattuessa invertteri sammuu, vaikka kennosto antaisi sähköä. Kyse on turvallisuudesta. Jos sähköjen kytkeytyessä takaisin invertterin syöttö olisi päällä, vaihe-ero rikkoisi sähköverkon laitteita.

Milloin on oikea aika hankkia aurinkosähköjärjestelmä taloyhtiööni tai yritykseeni?

Se on osapuilleen nyt. Ainahan voit odottaa, että järjestelmät halpenevat. Mutta kannattaako odottaminen? Asia on sama kuin jos odottaisit vielä edullisempaa TV-kauppiaan tarjousta. Toki ensi vuonna telkkarit ovat taas vähän edullisempia, mutta montako mieleistä TV-ohjelmaa jää väliin tarjousta odotellessa?

Miksi lykätä aurinkokennojen hankintaa tuonnemmaksi, jos vuoden odottamisen sijaan tuottaisitkin omaa sähköä niin pian kuin mahdollista? Kompensoiko hintojen aleneminen sen sähkön hinnan, mikä jää itseltäsi tuottamatta?

Jotta saat kiinteistöösi parhaan aurinkosähköjärjestelmän, kannattaa napata meidät matkaan mukaan. Me etsimme teille parhaan järjestelmän ja sen toimittajan, puolueettomasti. Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat päätoimialuettamme. Ota yhteyttä ja vältä kilpailuttamisen tiheä viidakko! Lue lisää toimintatavoistamme.

Tiesitkö myös, että yritykset ja yhteisöt (kuten kunnat, seurakunnat ja säätiöt) voivat saada aurinkosähköjärjestelmän hankintaan energiatukea! 

Lue lisää ›

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita