Maalämmöstä muutama sana

Maassa se piilee – ehtymätön energia.

Omasta maasta nousee muutakin kuin satoa. Nimittäin lämpöä! Maalämpö perustuu maahan varastoituneen lämpöenergian hyödyntämiseen talojen lämmityksessä. Ja kuten aurinkosähkössä, on auringolla näppinsä pelissä tässäkin energialähteessä. 

Kyse on siis auringon lämpöenergian varastoitumisesta maaperään; pintakuoreen, vesistöihin ja kallioon. Sieltä se kerätään talteen putkiston avulla ja ohjataan pumpun kautta rakennuksiin. Lämpöenergiaa varastoituu Suomen maaperään niin paljon, että siitä riittäisi ammennettavaa aina hamaan tulevaisuuteen, mutta se pitää tehdä oikein muuten jäätyy putket ja maa!

Miksi maan lämpö on mainiota energiaa?
  • Se ei tarjoa "ei-oota" – maaperän lämpövarastot karttuvat jatkuvasti.
  • On ympäristön sydänystävä – ei kuormita luontoa, vaan on sitä kuuluisaa uusiutuvaa energiaa.
  • Taloudellinen energiamuoto – lämmityslaskuihin syntyy säästöä, jota ei tarvitse suurennuslasilla tiirailla. Niin ilmeinen se on. 
  • Taloyhtiölle arvokas, tämän päivän houkutin asuntomarkkinoilla. 

Koska kallistuneet energiakustannukset ovat päivän polttavia puheenaiheita, on maalämmöllä keskeinen paikka näissä keskusteluissa. Lue seuraavasta lisää, miten mukavasti maalämmöllä saadaan säästöä!

Ota yhteyttä ›

Maalämmöllä lämmitys ei maksa maltaita

Esimerkiksi paljon energiaa kuluttavalle taloyhtiölle kaukolämmön tilalle hankittu maalämpö voi antaa merkittävää säästöä. Yhdellä kilowatilla kaukolämpöä saa yhden kilowatin lämmitystä, mutta maalämmöllä yhdellä kilowatilla saa noin 3 kilowattia lämmitystä, kulutuksesta riippuen sillä voi olla merkitystä jopa kymmeniä tuhansia euroja vuodessa. Tämä tarkoittaa kokonaisvastikkeen pienenemistä, ja säästettävällä rahalla on mahdollista kustantaa jopa koko energiaremontti. 

Maalämmöllä on vaikutuksensa myös asuntojen arvoon! Asennettu maalämpöjärjestelmä saa asunto-osakkeiden hinnat mukavalle nousukäyrälle.

Taloyhtiöille ja yrityksille maalämmön hankinta ei välttämättä kuulu omaan vahvuusalueeseen, se on kuitenkin sen verran tuntuva investointi, ettei siihen kannata lähteä suin päin. Sopivan toimittajan kartoituksessa kun joutuu helposti vain laitemerkkien edustajien tiedon varaan, samalla etsintätyöt kuluttavat kunkin arvokasta aikaa. Parasta onkin ottaa puolueeton maalämmön asiantuntijakonsultti mukaan, joka etsii sen oikean ratkaisun kuhunkin tarpeeseen! 

Olethan yhteydessä, jutellaan lisää! Palvelualuettamme on pääosin Helsinki, Espoo ja Vantaa. Lue lisää meistä.

Ota yhteyttä >

Näin maalämpö tiivistäen toimii

Maalämpö vaatii maahan porattavan energiakaivon tai maahan kaivettavan lämmönkeruuputkiston. Jos käytetään kaivettavaa putkistoa, ei tarvita porareikää.

Maalämmön idea on vähän sama kuin jääkaapissa. Molempien idea perustuu lämmön siirtämiseen sähköisellä pumpulla. Jääkaapissa pumpataan, että saadaan kylmää kun taas maalämmössä pumpataan, että saadaan lämpöä.  Kiertovesipumppu jakaa lämmityksen talon lämmönjakojärjestelmään.

Se mikä laitekokonaisuus olisi sekä paras että ylipäätään mahdollinen kullekin tontille, selviää ottamalla meihin yhteyttä!

Ota yhteyttä ›

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita